کشوری که ۱۴ سال پیش یکی از بزرگترین واردکنندگان بنزین بود و تحریم‌کنندگان گزینه تحریم را روی میز گذاشتند، امروز به‌کمک متخصصان داخلی صادرکننده بنزین شد و این‌گونه بود که ترامپ گزینه تحریم بنزین را از روی میز برداشت.   به گزارش سایت معلولین هدف و به نقل از خبرگزاری تسنیم، ۲۸ آبان سال ۹۸ […]

کشوری که ۱۴ سال پیش یکی از بزرگترین واردکنندگان بنزین بود و تحریم‌کنندگان گزینه تحریم را روی میز گذاشتند، امروز به‌کمک متخصصان داخلی صادرکننده بنزین شد و این‌گونه بود که ترامپ گزینه تحریم بنزین را از روی میز برداشت.

 

به گزارش سایت معلولین هدف و به نقل از خبرگزاری تسنیم، ۲۸ آبان سال ۹۸ جلسه مهمی با حضور ۲۵۰۰ نفر از تولیدکنندگان، کارآفرینان و فعالان اقتصادی در حضور امام خامنه‌‌ای برگزار گردید که نکات مهمی در باب تحریم و تولید در آن جلسه از سوی مقام معظم رهبری مطرح شد.

شاه‌بیت سخنان رهبری در آن جلسه از این قرار بود که “این تحریم فعلاً خواهد بود؛ این‌که کسی امید ببندد به اینکه حالا یک سال دیگر، دو سال دیگر این تحریم تمام می‌شود، خیال باطل است، این تحریم حالاحالاها هست، کار اساسی مصون‌سازی اقتصاد کشور از آسیب‌دیدن از تحریم است، باید کاری کرد که ما در مقابل تحریم آسیب‌پذیر نباشیم. تولید بایستی در کشور پیشرفت پیدا کند؛ علاج کار این است. راهبرد اساسی ما مصون‌سازی اقتصاد از تحریم است؛ آسیب‌ناپذیرکردن و در واقع مسلّح‌کردن انقلاب به سلاح تولید داخلی و اراده‌ی داخلی و مانند اینها. اگر توانستیم با تکیه‌ی بر توان داخلی، تحریم را بی‌اثر بکنیم، آن عامل تحریم‌کننده هم از تحریم دست برمی‌دارد؛ یعنی او هم وقتی فهمید تحریم فایده‌ای ندارد، از تحریم دست برمی‌دارد.”

مقام معظم رهبری در همان جلسه وظایف متعددی را برای دستگاه‌های مختلف کشور در جهت حمایت از رونق تولید برشمردند، از جمله رسانه‌ها را به انعکاس وسیع و مناسب موفقیتهای تولیدگران فراخواندند و افزودند: رسانه البته از سر دلسوزی، برخی اشکالات را منعکس می‌کند که عیبی هم ندارد تا مسئولان اگر تلویزیون می‌بینند، بفهمند مشکلات کجاست؛ اما در کنار آن باید موفقیتهای عرصه‌های مختلف تولیدی را برای مردم به‌ویژه جوانان بازگو کرد و با معرفی ظرفیتها به مشتاقان فعالیت تولیدی، مطالبات منطقی فعالان اقتصادی را نیز پیگیری کرد تا مسئولان به آنها توجه کنند.

امروز، که یک سال از آن جلسه مهم می‌گذرد و اقتصاد کشور درگیر تحولات گسترده شده است، گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم درپی آن آمده است که در راستای امیدافزایی، نمونه‌های موفق در اقتصاد کشور را که اتفاق افتاده و تحریم را بی‌اثر کرده است، بازگو نماید.

در این گزارش به نمونه موفق شکست تحریم بنزین اشاره می‌کنیم.

حدود ۱۴ سال پیش بود که ایران به یکی از بزرگترین واردکنندگان بنزین جهان تبدیل شد، این مسئله موجب شد در تحریم‌های یک دهه پیش، دولتمردان کشورهای متخاصم غربی به‌ویژه آمریکا، روی تحریم واردات بنزین به ایران برای اعمال فشار مضاعف بر اقتصاد کشورمان و ایجاد نارضایتی اجتماعی حساب کنند. آنها حتی کاتالیست‌های مورد استفاده در فرآیند تولید بنزین در پالایشگاه‌های موجود را نیز تحریم کردند و هیچ‌گاه فکر نمی‌کردند که جوانان این مرز و بوم بتوانند هرچه را تحریم شده است با تکیه بر توان داخلی بسازند و از سد تحریم‌ها عبور کنند.

غربی‌ها از سال ۱۳۸۷ یعنی پیش از آغاز تحریم‌های گسترده علیه کشورمان، در اولین اقدام خصمانه تحریمی علیه ایران در سالهای اخیر، فروش کاتالیست‌های مورد نیاز در تولید بنزین به ایران را تحریم کردند و پس از آن، موضوع فروش بنزین به ایران را در لیست تحریم‌ها قرار دادند تا از دریچه بنزین، به توان اقتصادی کشور ضربه بزنند و حتی موجبات نارضایتی‌های اجتماعی را در ایران فراهم کنند.

متخصصان ایرانی که در صنعت پالایش کشور با بی‌مهری و بدعهدی شرکت‌های خارجی مواجه بودند و تحریم‌های ظالمانه غرب نیز کار توسعه این صنعت را با مشکل مواجه کرده بود، با تکیه بر توان داخلی و معناکردن “ما می‌توانیم” ستاره درخشانی را در صنعت پالایش کشور به‌نام “ستاره خلیج فارس” ایجاد کردند تا در دور جدید تحریم‌های ظالمانه علیه ملت ایران بعد از پاره کردن برجام، کشورهای متخاصم هیچ امیدی بر اعمال تحریم‌های بنزینی نداشته باشند؛ چرا که فهمیدند ایران با تکیه بر توان فنی داخلی توانسته است از یک واردکننده بزرگ بنزین، به کشوری تبدیل شود که نه‌تنها نیاز روزانه خود را می‌تواند بدون دغدغه تأمین کند، بلکه یکی از کشورهای پرپتانسیل در زمینه صادرات بنزین شده است.

ترامپ که در ابتدای ریاست جمهوری خود، گزینه تحریم بنزینی را برای ایران هدف‌گذاری کرده بود، خیلی زود این گزینه را از میان گزینه‌های تحریمی خود کنار گذاشت چرا که تلاش بیش از ده‌ساله فرزندان این مرز و بوم، امید آمریکا به فشار از ناحیه بنزین را برای همیشه به یأس ابدی این کشور تبدیل کرد.

ایران امروز با تولید بیش از ۱۱۵میلیون لیتر بنزین در روز، نه‌تنها مشکلی در تأمین مصرف داخل ندارد، بلکه یکی از فعال‌ترین کشورهای جهان در زمینه صادرات بنزین باکیفیت است. صادرات بنزین ایران به ونزوئلا طی سال جاری نه‌تنها کمک شایانی به تأمین منابع ارزی و کالایی کشور کرده، بلکه در حوزه‌های سیاسی و دفاعی هم به صحنه قدرت‌نمایی ایران تبدیل شده است.

یکی از موضوعات دیگری که خودکفایی در تولید بنزین را باثبات‌تر و امید دشمنان به تحریم این فرآورده نفتی را کمرنگ‌تر کرده، بحث خودکفایی در تولید کاتالیست مورد نیاز در فرآیند تولید بنزین است. دستیابی به دانش ساخت این نوع از کاتالیست‌ها که در گذشته به‌صورت ۱۰۰درصدی به کشور وارد می‌شد و در سال ۸۷ طعم تحریمی آن را چشیدیم، به‌موازات تلاش برای افزایش ظرفیت تولید بنزین کشور، در برنامه شرکت‌های پژوهشی صنعت نفت قرار گرفت و توانستیم با موفقیت در تولید این کاتالیست و ریسک‌پذیری مسئولانه مدیران پالایشگاه ستاره خلیج فارس برای استفاده از کاتالیست ایرانی، امروز به انحصار آمریکا در تولید آن پایان دهیم و به دومین تولیدکننده کاتالیست‌های مورد استفاده در فرآیند تولید بنزین تبدیل شدیم.

موضوع بنزین که ترجمه عملی درونزایی و برونگرایی مورد تأکید در اقتصاد مقاومتی است، می‌تواند در سایر حوزه‌ها نیز به ظهور و بروز برسد، چرا که در موضوع بنزین، هم با تحریم تجهیزات و دانش مواجه بودیم، هم خارجی‌ها ما را تنها گذاشته بودند و هم یک کالای استراتژیک بود که نیاز روزانه مصرف مردم برای زندگی را در بر می‌گرفت، وقتی در موضوعی با این درجه اهمیت توانستیم به بومی‌سازی دانش و خودکفایی دست یابیم و امروز در شرایط تحریم صادرات نفت، با اتکا به همین ظرفیت، ارزآوری چند میلیارد دلاری از محل فروش مازاد بنزین تولیدی داشته باشیم، چرا در سایر بخش‌ها نتوانیم؟ آیا مانعی بزرگتر از آنچه در موضوع بنزین پیشِ‌رو داشتیم، در سایر بخش‌ها داریم؟

موفقیت بنزینی کشور هنوز به پایان نرسیده است و فرزندان متخصص این کشور در حال برنامه‌ریزی برای طراحی و ساخت نخستین پالایشگاه تمام‌ایرانی هستند که این پله از موفقیت در ادامه موفقیت‌های قبلی، هرچه بیشتر ایران را در این عرصه قدرتمندتر خواهد کرد و بنزینی که روزگاری پاشنه آشیل کشور بود، با تکیه و باور بر توان داخلی، امروز به نقطه قوت ایران اسلامی تبدیل شده است.

 

منبع : خبرگزاری تسنیم