گر چه امکان ترخیص فوری کالاهای اساسی بدون ارائه کد رهگیری بانک بلامانع اعلام شد اما طبق گفته مسئولان گمرک، صاحبان کالا به دلیل عدم اطمینان از تامین ارز رسمی یا ترجیحی در آینده تمایلی به ترخیص قبل از تامین ارز ندارند. به گزارش سایت معلولین هدف و به نقل از ایسنا : از […]
گر چه امکان ترخیص فوری کالاهای اساسی بدون ارائه کد رهگیری بانک بلامانع اعلام شد اما طبق گفته مسئولان گمرک، صاحبان کالا به دلیل عدم اطمینان از تامین ارز رسمی یا ترجیحی در آینده تمایلی به ترخیص قبل از تامین ارز ندارند.
به گزارش سایت معلولین هدف و به نقل از ایسنا : از ابتدای سال جاری تا اواخر شهریورماه بیش از ۱۱ میلیون و ۴۷۲ هزار تن کالای اساسی وارداتی به ارزش بیش از ۵.۴ میلیون دلار از گمرک ترخیص شده است، اما همچنان حدود۳.۴ میلیون تن کالای اساسی در بنادر و گمرک وجود دارد.
با وجود اقداماتی که در ماههای اخیر در رابطه با تسهیل ترخیص کالاهای اساسی صورت گرفت و شرایطی برای ترخیص فوری آنها فراهم شد اما همچنان قسمت عمده ای از کالاهای اساسی ترخیص نشده است و در انتظار تامین ارز هستند؛ به طوری که بعضی از این اقلام به صورت اعتباری خریداری شده و به بنادر حمل شده است و اسناد مالکیت نیز در اختیار خریدار داخلی قرار دارد و در خصوص مقداری از این کالاها هنوز مالکیت به صاحب کالا منتقل نشده است.
اما چندی پیش بود که با توافق گمرک، بانک مرکزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت ترخیص قطعی پنج قلم کالای اساسی «ذرت، جو، کنجاله سویا، دانههای روغنی و روغن خام» بدون ارائهی کد رهگیری بانک بلامانع اعلام شد که ترخیص فوری انجام شود و در ادامه بانک مرکزی فرایند را پیگیری کند، اما ظاهرا صاحبان کالا از این موضوع استقبالی نکردند.
آن طور که ارونقی – معاون فنی و امور گمرکی ایران- در رابطه با چرایی عدم استقبال از ترخیص بدون ارائه کد رهگیری میگوید، صاحبان این کالاها به دلیل عدم اطمینان از تامین ارز رسمی یا ترجیهی کالای خود در آینده علاقهای به ترخیص قبل از تامین ارز کالا ندارند.
البته معاون فنی و امور گمرک ایران در این رابطه پیشنهاد کرده که بانک مرکزی در اسرع وقت نسبت به بررسی و تامین ارز کالاهای اساسی دپو شده در بنادر و گمرک اقدام کرده و یا طی مذاکره با صاحبان کالاهای اساسی و به نحو مقتضی از جمله صدور اعلامیه تامین ارز به صورت اعتباری اطمینان لازم را در رابطه با تامین ارز این اقلام ظرف موعد مقرر ایجاد کند تا صاحبان کالاهای اساسی با اطمینان خاطر نسبت به ترخیص کالاهای خود از بنادر و گمرکات کشور اقدام نمایند.
این در حالی است که آماری که اخیرا در رابطه با وضعیت کالاهای اساسی اعلام شد از این حکایت داشت که از حدود ۳.۵ میلیون تن کالای موجود در گمرک و بنادر حدود ۲.۷ میلیون تن را همین پنج قلم کالای اساسی تشکیل میدهند که امکان ترخیص فوری بدون دریافت کد رهگیری دارند، بر این اساس اگر مشکل تامین ارز آنها حل شود میتواند بخش زیادی از کالاهای اساسی دپو شده در گمرک را ترخیص کند.
منبع : ایسنا
Friday, 22 November , 2024