به گزارش سایت معلولین هدف و به نقل از ایسنا معاون فنی و شهرسازی شهرداری کرمانشاه از ساماندهی نمای ساختمان های شهر کرمانشاه خبر داد. بهزاد مسعودی اصل درنشست خبری امروز (۲۰ آذر) در تشریح اقدامات صورت گرفته در حوزه شهرسازی از پیگیری احیای بافت تاریخی شهر کرمانشاه خبر داد و افزود: در این زمینه […]
به گزارش سایت معلولین هدف و به نقل از ایسنا معاون فنی و شهرسازی شهرداری کرمانشاه از ساماندهی نمای ساختمان های شهر کرمانشاه خبر داد.
بهزاد مسعودی اصل درنشست خبری امروز (۲۰ آذر) در تشریح اقدامات صورت گرفته در حوزه شهرسازی از پیگیری احیای بافت تاریخی شهر کرمانشاه خبر داد و افزود: در این زمینه اقدامات خوبی انجام شده که بازخورد و نتیجه آن در سالهای آتی خود را نشان خواهد داد.
وی با اشاره به وجود ۳۴۰ هکتار بافت تاریخی در شهر کرمانشاه گفت: احیا و بازسازی این بافت های تاریخی نیازمند مجوزهای خاصی از سوی میراث فرهنگی است و احیای آنها باید با ضوابط خاصی صورت گیرد.
مسعودی تصریح کرد: برای تسهیل در امر احیای این بافت لایحه ای ارائه کردیم که هر کس از مالکان ساختمان های تاریخی ثبت ملی شده بخواهد برای بازسازی ساختمان خود اقدام کند می توانند اینکار را بدون اینکه نیاز باشد پولی به شهرداری پرداخت کند، انجام دهد.
این مسئول با اشاره به وجود بیش از ۵۰ ساختمان تاریخی ثبت ملی شده در شهر کرمانشاه، افزود: خوشبختانه این لایحه با استقبال شورای شهر کرمانشاه مواجه شد و به تصویب رسید.
وی افزود: با توجه به تصویب این لایحه، میراث فرهنگی استان پیشنهاد داده تا این لایحه در خصوص ساختمان های با ارزش تاریخی هم اعمال شود و مالکان این ساختمان ها هم بتوانند بدون پرداخت هزینه به شهرداری کار بازسازی و احیای ساختمان تاریخی خود را انجام دهند که این لایحه قرار است پس از تدوین، جهت تصویب به شورای شهر ارسال شود.
مسعودی با بیان اینکه این دو لایحه گام موثری در زمینه احیای بافت های تاریخی شهر خواهد بود، گفت: احیای این بافت ها زیر نظر میراث فرهنگی صورت خواهد گرفت و استفاده از این ساختمان ها تنها برای کاربری های مورد تایید میراث خواهد بود.
معاون فنی و شهرسازی شهرداری کرمانشاه در ادامه به مشکلات بافت فرسوده شهر اشاره کرد و افزود: در سالهای اخیر عمدتا روی مباحث اجتماعی در این بافت تمرکز شده و در خصوص اصلاح کالبدی آن اقدامی که باید صورت نگرفته است.
وی افزود: در بافت های فرسوده با مشکل ریزدانگی، احداث غیرقانونی، شکل گیری غیرحرفه ای و غیراصولی ساختمان ها مواجه هستیم، بنابراین ضرورت دارد کاستی های کالبدی بافت های فرسوده شناسایی و برای رفع آن اقدام شود.
مسعودی تصریح کرد: در همین راستا تفاهم نامه ای میان وزارت کشور، استانداری کرمانشاه و شهرداری منعقد شده و قرار است دفاتر نوسازی و طراحی در راستای دفاتر تسهیل گری در محلات دارای بافت فرسوده آغاز به کار کنند.
وی افزود: این دفاتر قرار است مشکلات کالبدی بافت های فرسوده شهر را احصا کرده و کار طراحی شهری و شهرسازی را برای این نقاط شهر انجام دهند.
مسعودی در ادامه به مشکلات طرح تفصیلی شهر کرمانشاه اشاره کرد وافزود: این طرح مصوب سال ۱۳۸۶ است و میتوان گفت عملا یکی از ناکارآمدترین طرح های تفصیلی کلانشهرهای کشور محسوب می شود.
وی با اشاره به زمان بر بودن این طرح گفت: در همین راستا تلاش کردیم تا گام به گام پیش برویم و در همین راستا مشاور انتخاب و ضعف ها و آسیب های طرح شناسایی شده و با اصلاح گام به گام این طرح قطعا بسیاری مشکلات حوزه شهرسازی کرمانشاه مرتفع می شود.
این مسئول با اشاره به تسهیل گری های صورت گرفته در حوزه صدور پروانه ساخت و دریافت استعلامات لازم در این زمینه گفت: قرار است درگاه الکترونیکی برای این امر اختصاص یابد که افراد از طریق این درگاه تمام استعلامات را دریافت کرده و کار صدور پروانه با سهولت و سرعت بیشتری انجام می گیرد.
معاون فنی و شهرسازی شهرداری کرمانشاه به الکترونیکی کردن روند تشکیل پرونده و صدور رای در کمیسیون ماده ۱۰۰ نیز اشاره کرد وافزود: در حال حاضر تمام مراحل در کمیسیون ماده ۱۰۰ از تشکیل پرونده گرفته تا صدور رای همگی به صورت الکترونیکی انجام می شود که این امر به سهولت و تسریع روند کار و نیز شفاف سازی و سالم سازی امورات کمک کرده است.
مسعودی در ادامه با اشاره به اقدامات صورت گرفته در راستای بهبود نمای ساختمان های شهر گفت: د رهمین راستا دسته بندی هایی صورت گرفته از جمله دسته بندی ساختمان های کم اهمیت، بااهمیت و پراهمیت و نیز دسته بندی هایی بر اساس موقعیت ساختمان ها انجام شده که بر اساس آن باید نمای ساختمان ها بر اساس دستورالعمل تدوین شده انجام شود.
وی افزود: این دستورالعمل یک ماه است نهایی شده و مالکان ساختمان ها از این به بعد نمی توانند هر نمایی که خواستند را برای ساختمان خود استفاده کنند و بر حسب نوع اهمیت ساختمان که اداری یا مسکونی یا تاریخی باشد و یا بر حسب موقیت قرارگیری ساختمان باید بنای خاصی استفاده شود.
- منبع خبر : ایسنا
Saturday, 23 November , 2024