شنای معلولین چگونه است؟ شنا یکی از رشته های ورزشی پار المپیک است. این رشته از سال ۱۳۵۹ در ایران فعال است. اولین مسابقه ی این ورزش در سال ۱۹۶۰ و تحت نظر IPC برگزار شد. شنا برای گذراندن اوقات فراغت معلولین بسیار مناسب است. با این ورزش معلول های جسمی- حرکتی می توانند به […]

شنای معلولین چگونه است؟

شنا یکی از رشته های ورزشی پار المپیک است. این رشته از سال ۱۳۵۹ در ایران فعال است. اولین مسابقه ی این ورزش در سال ۱۹۶۰ و تحت نظر IPC برگزار شد. شنا برای گذراندن اوقات فراغت معلولین بسیار مناسب است. با این ورزش معلول های جسمی- حرکتی می توانند به بدن خود توانبخشی بدهند.

چه کسانی می توانند در این رشته فعالیت کنند؟

شنا یکی از مهم ترین رشته های پارالمپیک است. شنا بعد از دو و میدانی بیشترین تعداد مدال را دارد. این رشته ۱۴ کلاسبندی دارد، ۱۰ کلاس مربوط به افراد دارای معلولیت جسمی، ۳ کلاس مربوط به افراد کم بینا و نابینا و ۱ کلاس مربوط به افراد کم توان ذهنی است. شنا علاوه بر درمان آن تمام معلولین (شامل فلج مغزی،ضایعات نخاعی ،قطع عضو،کم توانان ذهنی ونابینایان) می توانند در این رشته فعالیت کنند.

تجهیزات و مناسب سازی استخر ها برای معلولین

در استخر ها باید مکانی برای مراقبت از صندلی های چرخدار باشد. باید دستگیره هایی باشد که معلول ها بتوانند با استفاده از آن روی ویلچر های خود بشینند یا با استفاده از آن بتوانند به داخل آب بروند. در استخر مکان های تعویض لباس و حمام ها باید مناسب معلولین باشد. باید روش استفاده از سطح شیب دار و نرده را کامل به فرد معلول آموزش بدهید. بهتر است در استخر ها برای بلند کردن معلولین یک بالابر هیدرولیکی وجود داشته باشد. اگر استخر سطح شیب دار داشته باشد بهتر است یک صندلی چرخدار کهنه وجود داشته باشد تا معلولین با آن وارد آب شوند.

مزایای شنا برای افراد معلول

۱-موجب تقویت عضله ها و مفاصل می شود.

۲- از اضافه وزنی جلوگیری می کند.

۳- موجب خواب راحت می شود.

۴- موجب آرامش فکری و روحی فرد معلول می شود.

۵- استرس را کاهش می دهد.

۶- باعث می شود شما راحت تر و بهتر با افراد ارتباط برقرار کنید.

۷- شنا باعث می شود فرد معلول هماهنگی دست و پا داشته باشد.

۸- اعتماد به نفس فرد معلول بیشتر می شود.

مربی های این رشته چگونه باید باشند؟

مربی معلولین بودن یکی از با ارزش ترین شغل ها است. مربی ها باید با معلولین آشنایی کامل داشته باشند تا بتوانند به آن ها کمک کنند تا آن ها بتوانند پیشرفت کنند. مربی های معلولین باید دوره های آموزشی کامل ببینند. مربیان معلولین باید بسیار با حوصله و خوش اخلاق باشند که بتوانند به معلولین آموزش بدهند. مربیان معلولین باید از قدرت بدنی خوبی برخوردار باشند.