همیشه این جمله را بیاد داشته باشید معلولیت مانع هیچ کاری نمی شود. همیشه می توان به کمک امکانات و نزدیکان هر کار غیر ممکنی ممکن می شود. بارداری نیز مثل همه ی کارهای دیگر امکان پذیر می باشد. تنها کافی است همه ی جوانب را درنظر بگیرید و برای هر مشکل یا شرایطی که ممکن است پیش بیاید آمادگی کامل داشته باشید.
حس وتجربه مادر شدن آرزوی همه ی خانم ها است ولی بعضی از خانم ها که دارای معلولیت هستند از این موضوع هراس دارند. ممکن است فکر کنند نمی توانند باردار شوند وازبچه نگهداری کنند.
آیا زنان معلول می توانند باردار شوند؟
هرکس می تواند تصمیم به مادر شدن و بچه دارشدن بگیرد واین به اطرافیان اجازه ی اظهار نظر را نمی دهد. فقط شما وهمسرتان می توانید در گرفتن این تصمیم شریک باشید. آمار ها این را نشان می دهد که زنان دارای معلولیت جسمی بارداری های سالمی را دارند. شما نگران این موضوع نباشید البته نوع معلولیت ومیزان آن فرق دارد درست است که وقتی زنان معلول تصمیم به مادر شدن می گیرند مخالفت های زیادی از طرف نزدیکان می شود که نمی توانی جنین را درشکم خودت حمل کنی یا بدنیا بیاوری یا از آن نگهداری کنی وهمه ی این عزیزان دچار شک وتردید می شوند.
مراقبت های قبل از بارداری
مثل همه بانوان خانم های معلول نیز باید قبل از بارداری به پزشک مراجعه کنند. همه ی خانم ها باید مراقبت های ضروری پیش از بارداری را انجام دهند درست است. بیشتر افراد بدلیل مخالفت های اطرافیان و اینکه پزشکان نیز ممکن است آنها را از این تصمیم منصرف کنند به پزشک مراجعه نمی کنند که این کاربسیار خطرناکی است.
البته بچه دار شدن افراد مشکلاتی را نیز ممکن است به وجود بیاورد مثل: تشدید معلولیت که ممکن است اتفاق بیافتد ولی امکانات فیزیوتراپی وآموزشی برای جلوگیری از این اتفاق وجود ندارد.
نبود امکانات مخصوص معلولان در بیمارستان ها ونبود کمک وحمایت های لازم کار این عزیزان را سخت تر می کند. بدون وجود امکانات رفاهی بزرگ کردن بچه کار آسانی نیست ودرصورت بیمار شدن فرزند نیز در مراقبت از آن ممکن است دچار مشکل شوند.
شما باید مراقبت های حین بارداری را جدی بگیرید تا این دوران براحتی پشت سر بگذارید. در دوران بارداری باید استرس خود را کاهش دهید ،رژیم غذایی خود را رعایت کنید،وزن خود را با توجه به توصیه های پزشک کنترل کنید، اگر امکان ورزش روزانه در دوران بارداری دارید حتما انجام دهید. ورزش های آبی وفیزیوتراپی بی خطر می باشند البته بامشورت پزشک.
درست است بارداری زنان معلول مشکل تر از سایر زنان می باشد ولی این باعث ناهنجاری های جنین نمی شود. مادران معلول ممکن است دچار برخی از بیماری ها شوند برای مثال :خانم هایی که دچار آسیب نخاعی هستند بیشتر در معرض بیماری های عفونی (عفونت دستگاه ادراری ،عفونت کلیوی و مثانه )هستند وممکن است رحم بزرگ شود وبه دیافراگم فشار وارد کند وامکان به وجود آمدن مشکلات تنفسی وفشار خون بالا وجود دارد.
ودیگر بیماری هایی که ممکن است برای زنان باردار معلول به وجود بیاید مانند:کم خونی،کمر درد ،ابتلا به واریس و ترومبوز سیاهرگی می باشد.
زایمان زنان معلول باردار
در زایمان نیز ممکن است مشکلاتی داشته باشید.اگرچه زایمان طبیعی در بیشتر موارد امکان پذیر می باشد. انقباضات رحمی برای مادران آسیب نخاعی معمولا بدون درد است به همین علت به آنها توصیه می شود هنگام دیدن ترشح خونابه ای لزج یا پاره شدن کیسه اب ویادیدن انقباضات دهانه رحم سریع به بیمارستان مراجعه کنید. البته شما باید از قبل برنامه ریزی کنید و تمام وسایل خود را آماده کنید تا هرلحظه بتوانید بدون معطلی به بیمارستان بروید واز امکانات وکادر بیمارستان نیز باید اطلاع لازم را داشته باشید که آیا امکانات برای نیازهای خاص شما در آنجا وجود دارد یا نه.
مادران معلول در دوران بعد زایمان
بدنیا آوردن و پرورش فرزند برای همه مادران سختی هایی دارد. مادران معلول بخاطر اینکه نمی توانند بعضی از کارها را انجام دهند همیشه باید کنترل شده عمل کنند. قبل از همه چیز باید قبل از آمدن نوزاد تغییراتی را در دکوراسیون خانه بدهید واجسام خطرناک را جمع آوری کنید. از نزدیکان واقوام خود برای روز های اول پس از زایمان می توانید کمک بخواهید. شیردهی کودک کار آسانی است ولی اگر تشخیص داده شود که کودک شما نیازبه شیرخشک دارد آن هم برای شما کار سختی نیست.
می توانید لوازم مورد نیاز خانه و کودک خود را به صورت آنلاین خرید کنید تا یکی از مشکلات نیز به همین آسانی حل شود.
میز تعویض پوشک ،وان کودک ،آغوشی نوزادوتخت آن باید طوری طراحی شود که شما به آسانی به انها دسترسی داشته باشید وامنیت لازم برای کودک نیز داشته باشد.
با وجود این همه مشکلات وسختی ها در دوران بارداری وزایمان وبعد از اون نتیجه ی اون یه نی نی خوشگل وسالم است که زندگی شما را تغییر می دهد.
Sunday, 24 November , 2024