عضو سازمان نظام روانشناسی و مشاوره، راهکارهایی را برای کاهش ترس کودکان و نوجوانان از کرونا توصیه کرد. به گزارش سایت معلولین هدفو به نقل از خبرگزاری مهر، نصیره مقدم فر، در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص ترس از کرونا در میان کودکان، گفت: برخی کودکان ترس و اضطراب بیشتری را نسبت به همسالان خود […]
عضو سازمان نظام روانشناسی و مشاوره، راهکارهایی را برای کاهش ترس کودکان و نوجوانان از کرونا توصیه کرد.
به گزارش سایت معلولین هدفو به نقل از خبرگزاری مهر، نصیره مقدم فر، در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص ترس از کرونا در میان کودکان، گفت: برخی کودکان ترس و اضطراب بیشتری را نسبت به همسالان خود تجربه میکنند به گونهای که عملکرد شخصی و اجتماعی آنها مختل میشود که علت آن میتواند مربوط به ویژگیهای شخصیتی و عوامل ژنتیکی و یا سبک فرزند پروری والدین و نحوه رفتار والدین در این شرایط یا فوت یکی از اقوام و اطرافیان که در اثر ابتلاء به این ویروس بوده باشد.
وی به توصیههایی که میتوان به والدین برای کاهش ترس کودکان داشت اشاره کرد و افزود: با کودکان خود همدلی کنید. به فرزندان خود مرتباً اطمینان بدهید که بیماری کرونا به خصوص برای کودکان و نوجوانان معمولاً خفیف است. همچنین به خاطر داشته باشید که نشانههای بیماری کرونا قابل درمان هستند.
این متخصص روانشناسی تاکید کرد: همینطور میتوانیم به کودکان یادآوری کنیم که کارهای مؤثر زیادی میتوانیم انجام دهیم که هم خود و هم دیگران را ایمن نگهداریم و احساس کنیم که بر شرایط به وجود آمده مسلط هستیم، از جمله شستشوی مرتب دستها، لمس نکردن صورت و حفظ فاصله اجتماعی.
مقدم فر ادامه داد: والدین میتوانند در مورد کودکان خردسال با کشیدن نقاشی این ویروس، سرچ کردن در مورد اشکال مختلف ویروس و ساختن قصه و داستانهایی پیرامون این مسئله تا حدودی ترس کودکان را کاهش دهند.
وی گفت: والدین باید بدانند با توجه به اینکه فرزندان آنها از تفریحات و زندگی عادی خود محروم هستند غمگین و بی حوصله هستند، با آنها همدلی داشته وقت بیشتری را با آنها بگذرانید و اجازه دهید فرزندانتان درباره احساساتشان صحبت کنند، احساسات فرزندان خود را درک کنید و بازتاب احساسات داشته باشید.
عضو سازمان نظام روانشناسی اظهار داشت: داشتن تعامل مثبت با فرزندان که شامل زمان باکیفیت (یعنی زمانی که والدین به طور اختصاصی در اختیار فرزندشان قرار میدهند با او بازی میکنند یا با هم به گپ و گفتگو میپردازند، تماس چشمی در هنگام حرف زدن، تشویق کلامی و بغل کردن) میتواند در کاهش اضطراب و تنش و بالا بردن اعتماد به نفس در فرزندان نقش بسیار مؤثری داشته باشد.
منبع:مهر
Friday, 22 November , 2024