منتقد فراری و نماینده جریان سعودی در سینمای ایران دست به جمع‌آوری امضا علیه یکی از اصلی‌ترین بخش‌های سینمایی کشور زد.         به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان , امیر پوریا این بار زیر نقاب دوستی سینمای ایران این حرکت را در روز ملی سینما کرد؛ سینمایی که مخاطبین مردمی‌اش رمقی ندارد و […]

منتقد فراری و نماینده جریان سعودی در سینمای ایران دست به جمع‌آوری امضا علیه یکی از اصلی‌ترین بخش‌های سینمایی کشور زد.

 

 

 

 

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان , امیر پوریا این بار زیر نقاب دوستی سینمای ایران این حرکت را در روز ملی سینما کرد؛ سینمایی که مخاطبین مردمی‌اش رمقی ندارد و خصوصاً در امسال به علت کرونا این کمبود مخاطب بیشتر شده است. حذف پروانه ساخت یعنی اهمیت نداشتن سلامت و ارزش‌های خانواده. پروانه‌های ساخت بدون شک گلوگاهی است که در آن معاونت نظارت و ارزشیابی، نظارت محتوایی خود را کمک اعضای شورای پروانه ساخت به کار می‌گیرد تا فیلمنامه با چارچوب‌های کلان و سیاست‌گذاری‌های فرهنگی کشور همسو باشد.

همین پروانه‌های ساخت و شواری آن است که با همه نقایص و عیوب غیرقابل اغماضش پایان فیلم‌هایی که در صورت ساخت قطعاً داد ملت را درمی‌آورد را تغییر می‌دهد. البته این مسأله به معنای آن نیست که این شورا در فرایند خود استاندارد و بسیار اصولی عمل کرده است، اما در هر حال حکم دری است که اگرچه نیمه‌باز است نباید از جا کنده بشود، اما سلبریتی‌های سینمای ایران با این امضا قصد از جا کندن آن را دارند.

‌می‌توان از جمله گاف‌های این شورا اعطای مجوز کارگردانی و پروانه ساخت به شاخ اینستاگرامی کرد که برای یک هفته سازمان سینمایی جنجال و حاشیه آفرید.

به عنوان نمونه یکی از فیلم‌هایی که با اعمال نظر شواری پروانه ساخت تغییر کرد فیلمی بود که در جشنواره سال قبل اکران شد؛ فیلمی که پایان آن قرار بر عقد باطل و ارتباط حرام جنسی زنی با شوهر سابقش بود به جهت آنکه بتواند صاحب فرزندی بشود که با بندناف آن، فرزند سرطانی حال حاضرش را نجات بدهد. این فیلم با اعمال نظر شورای پروانه ساخت تغییر کرد و در نهایت زن دست به این عمل حرام و ضدخدایی نزد.

به این جهت پوریا عامدانه با نظر به اهمیت این شورا اقدام به جمع امضای ده‌ها هنرمندی کرده است که احتمال قوی بسیاری از آن‌ها دقیقاً نمی‌دانند چه چیزی را امضا کرده‌اند. خصوصاً حذف نظام سانسور بسیار وقیحانه‌تر از حذف شورای پروانه ساخت است. حذف نظام سانسور که البته حتی در هالیوود و دیگر نقاط دنیا شدیدتر از ایران عمل می‌کند و ساخت و اکران فیلم‌هایی که با ارزش‌های لیبرالی و اسراییلی در تضاد است را یا در نطفه خفه می‌کند و یا آنقدر ضعیف می‌کند که دچار ورشکستگی بشود و عملا نابود بشود، عملی بر خلاف رویه سینمایی دنیا است. چیزی که البته خلاف آن در سینمای ایران است و انواع و اقسام فیلم‌هایی که با محتوای ایرانی و اسلامی در تضاد است مورد حمایت چه در تولید و چه در اکران است.

باید از همایون اسعدیان به عنوان کسی که این بیانیه را امضا کرده است سوال کرد که شما که سال‌ها در سینمای ایران در حال تولید فیلم‌هایی با مضامین فرهنگی و دینی هستید و سیاست‌های فرهنگی کلان کشور را می‌شناسید چطور چشم بسته به امضای این بیانیه دست زدید؟ عضو خانه سینما علیه سازمان سینمایی بیانیه امضا می‌کند؟ البته این اقدام اسعدیان بسیار طبیعی است، زیرا وقتی دبیر جشنواره فیلم فجر و معاون سابق نظارت و ارزشیابی خود با توییتی به این بیانیه بهاده داده است، دیگر چه انتظاری از اسعدیان می‌توان داشت؟!

منبع : باشگاه حبرنگاران جوان