معرفی واکر و انواع آن   افراد برای راه رفتن از واکر کمک می گیرند. بیمارانی که اندام تحتانی آنها کاهش پیدا کرده است، دامنه حرکتی مفصل ران، زانو، مچ پای آنها کم شده، درد و ناپایداری مفصلی دارند و یا در تعادل اختلال دارند، واکر می تواند کمک کند. برای بیشتر افراد بیمار دکتر […]

معرفی واکر و انواع آن  

افراد برای راه رفتن از واکر کمک می گیرند. بیمارانی که اندام تحتانی آنها کاهش پیدا کرده است، دامنه حرکتی مفصل ران، زانو، مچ پای آنها کم شده، درد و ناپایداری مفصلی دارند و یا در تعادل اختلال دارند، واکر می تواند کمک کند. برای بیشتر افراد بیمار دکتر اجازه راه رفتن بر روی آن اندام را نمی دهد، تا آن زمان بیمار باید با واکر یا عصا راه برود.

واکر برای چه کسانی کمک می کند؟

واکر از عصا پایدار تر است لذا چهار عدد پا دارد. برای کسانی مناسب است که نمی توانند بایستند. مثل: افراد مسن یا فردی که مبتلا به برخی بیماری های شایع و سکته مغزی دچار ضعف عضلانی در اندام تحتانی شدند. این افراد برای ایستادن به یک تکیه گاه نیاز دارند. واکر که چهار پا دارد یک جسم پایدار است که می توان تکیه کرد.

افرادی که به تازگی آسیب دیده اند یا تحت عمل جراحی قرار گرفته اند. این افراد طرز راه رفتن با یک وسیله کمکی را خوب نمی دانند. در بین وسایل کمکی راه رفتن با واکر ساده تر است و بیمار می تواند راه رفتن را با آن را شروع کند. زمانی که چند روز گذشت و حال عمومی بیمار بهتر شد، سرگیجه او کاهش پیدا کرد، احساس ضعف کمتری داشت و به عضلات خود مسلط تر شد می تواند از عصا استفاده کند.

انواع واکر

واکر می تواند بیمار را در حالت ایستاده پایدار نگه دارد و به او کمک کند تا راه برود. انواع متفاوتی از آن وجود دارد.

بعضی واکر ها چرخ ندارند، بعضی دیگر دو چرخ دارند و برخی دیگر آنها چهار عدد چرخ دارند.

بعضی از آن ها ترمز دارند، یک سبد برای حمل اشیاء همراه بیمار دارند و یا یک صندلی برای نشستن به آنها متصل است.

بعضی از آن ها قابل تا شدن هستند تا حمل و نقل آنها راحت تر باشد.

برای انتخاب نوع واکر از پزشک معالج یا فیزیوتراپ خود کمک بگیرید.

هنگام خرید واکر باید به چه چیز هایی توجه کنید؟

واکر باید اندازه ی قد و قامت و هیکل فرد استفاده کننده باشد. در غیر این صورت استفاده از آن مشکل می شود.

پیش از این که از واکر استفاده کنید، اطمینان داشته باشید که ارتفاع واکر مناسب شما است. حتما باید به دسته های واکر دقت داشته باشید. زمانی که واکر مناسب اندام شما است که دسته های آن در روبه روی لگن شما باشد.

زمانی که ایستاده اید و دسته های آن را گرفته اید آرنج های شما باید (حدود ۱۵ درجه) کمی خم باشد. وقتی ایستاده اید و دست های خود را در طرفین بدن آویزان کرده اید چین پوستی که در سطح داخلی مچ دست های شما وجود دارد باید در روبه روی دسته واکر باشد.

زاویه آرنج در انتخاب واکر

باید مدلی را انتخاب کنید جنس سبکی داشته باشد. واکر باید کمک شما باشد نه باری که آن را حمل می کنید.

عفونت استخوان یا استئومیلیت چیست؟

به عرض واکر توجه داشته باشید. عرض واکر باید طوری باشد که از درهای با عرض کم هم قابل عبور باشد. بعضی درها در منازل عرض کمی دارند.

در موقع ایستادن با واکر به جلو خم نشوید قبل از شروع استفاده از واکر به نکات زیر توجه کنید اگر واکر چرخ دارد برای جلو رفتن باید آن را به جلو هل داد و اگر چرخ ندارد باید آن را کاملا از زمین بلند کرده و به جلوتر گذاشت تا بدین وسیله بتوان به سمت جلو حرکت کرد.

قبل از آنکه وزن خود را بر روی واکر بیندازید باید ابتدا مطمئن شوید هر چهار پایه آن بر روی زمین قرار گرفته است. این نکته بخصوص وقتی واکر بر روی یک سطح ناهموار قرار گرفته اهمیت پیدا می کند.

  1. موقع راه رفتن با واکر به سمت جلو نگاه کنید نه به پاهای خود.
  2. با واکر راه بروید نه بدنبال آن.
  3. موقع راه رفتن با واکر مستقیم بایستید و به جلو خم نشوید.
  4. در حین استفاده از واکر کفش راحت و با پاشنه های کوتاه بپوشید.
  5. وقتی از واکر استفاده می کنید و می خواهید بنشینید یا وقتی نشسته اید و می خواهید بلند شوید و واکر را به دست بگیرید از صندلی استفاده کنید که دو طرف آن دسته داشته باشد.

در صورتی که کوچکترین مشکلی در راه رفتن با واکر دارید از فیزیوتراپ بخواهید تا به شما کمک کند.

آنها برای این کار آموزش دیده اند.