به گزارش سایت معلولین هدف به نقل از خبرگزاری فارس، اعتراض گروهها و سیاستمداران عراقی به اخراج نیروهای الحشد الشعبی (بسیج مردمی) از منطقه سنجار واقع در استان نینوی در شمال غرب عراق همچنان ادامه دارد. «مهدی آمرلی» نماینده و عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق تأکید کرد که توافق اخیر بین دولت فدرال […]
به گزارش سایت معلولین هدف به نقل از خبرگزاری فارس، اعتراض گروهها و سیاستمداران عراقی به اخراج نیروهای الحشد الشعبی (بسیج مردمی) از منطقه سنجار واقع در استان نینوی در شمال غرب عراق همچنان ادامه دارد.
«مهدی آمرلی» نماینده و عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق تأکید کرد که توافق اخیر بین دولت فدرال و دولت منطقه کردستان در خصوص سنجار، وضعیت را وخیمتر خواهد کرد.
آمرلی به پایگاه خبری «بغداد الیوم» گفت که «ما از توافق بین بغداد و اربیل درباره شهرستان سنجار، غافلگیر شدیم… ساکنان سنجار، نمایندگان نینوی و ایزدیها مخالف این توافق هستند».
وی ادامه داد: «تا زمانی که ساکنان این منطقه با این توافق و ورود نیروهای پیشمرگه به این شهرستان مخالف هستند، این توافق باعث برقراری امنیت نخواهد شد».
این نماینده عراقی خاطر نشان کرد، عقلانی نیست نیروهای الحشد الشعبی که «در آزادسازی این شهرستان نقش مهمی داشتند، اخراج شوند و نیروهایی آورده شوند که هنگام رسیدن داعش به سنجار، پا به فرار گذاشتند».
آمرلی در پایان خاطر نشان کرد، توافقی که دولت امضا کرده، هیچ ارتباطی به پارلمان ندارد و «بر این باور هستیم این توافق، سرآغاز اجرای ماده ۱۴۰ –مربوط به مناطق مورد منازعه- در ازای اعطای امتیازات زیاد به کُردهاست».
در همین ارتباط، شیخ قیس خزعلی، دبیر کل عصائل اهل الحق عراق درباره پیامدهای توافق امنیتی بین دولت مرکزی این کشور و منطقه کردستان عراق هشدار داد.
او با بیان اینکه نیروهای الحشد الشعبی سنجار و شمال غرب را آزاد کردند، گفت: «توافق اخیر بین دولت مرکزی و منطقه کردستان پیرامون سنجار که شامل اخراج نیروهای الحشد الشعبی از این منطقه است، تعارف سیاسی و پاداش انتخاباتی آن هم از جیب ایزدیهاست، ایزدیهایی که از شرایط سابق سختیهای زیادی دیدند و میخواهند با توافق جدید، مشکلات و سختیهای آنها ادامه داشته باشد».
خزعلی از همه نیروهای ملی عراق خواست در این باره سکوت نکرده و دست از تعارف دست بردارند و موضع مناسبی در این باره با توجه به اهمیت و خطراتی که دارد، اتخاذ کنند.
این در حالی است که دولت مرکزی عراق به نخستوزیر مصطفی الکاظمی و حکومت منطقه کردستان این کشور جمعه گذشته بر سر نحوه اداره شهرستان سنجار به توافق رسیدند. بر اساس این توافق نیروهای پیشمرگه کرد در کنار نیروهای پلیس وظیفه تأمین امنیت این شهرستان را به صورت مشترک تأمین خواهند کرد.
بغداد گفته است که این توافق با هدف مقابله با فعالیت گروههای تروریستی مانند پ.ک.ک در این منطقه حاصل شده است. با این حال، گروههای عراقی با اعتراض به این توافق، هدف از انعقاد این توافق را اخراج نیروهای الحشد الشعبی از این منطقه مرزی دانستهاند .
الحشد الشعبی طی جنگ علیه داعش طی سالهای گذشته، با کمک نیروهای عراقی این منطقه را از تروریستهای داعش پس گرفت و طی سه سال اخیر، عملیاتهای مستمری با هدف نظارت بر مرز و ممانعت از تردد تروریستها از سوریه به داخل عراق انجام داده است.
منبع فارس/
Sunday, 24 November , 2024