حامد روشنچشم تحلیلگر مسائل سیاسی طی یادداشتی در شماره امروز آرمان ملی نوشت: تحرکات جدید آمریکا در منطقه بهخصوص پس از انتخابات ریاستجمهوری نشانههای از آغاز تنش پیش از تحویل قدرت توسط ترامپ دارد. به گزارش سایت معلولین هدف و به نقل از برترین ها : حامد روشنچشم تحلیلگر مسائل سیاسی طی یادداشتی در شماره امروز […]
حامد روشنچشم تحلیلگر مسائل سیاسی طی یادداشتی در شماره امروز آرمان ملی نوشت: تحرکات جدید آمریکا در منطقه بهخصوص پس از انتخابات ریاستجمهوری نشانههای از آغاز تنش پیش از تحویل قدرت توسط ترامپ دارد.
به گزارش سایت معلولین هدف و به نقل از برترین ها : حامد روشنچشم تحلیلگر مسائل سیاسی طی یادداشتی در شماره امروز آرمان ملی نوشت: تحرکات جدید آمریکا در منطقه بهخصوص پس از انتخابات ریاستجمهوری نشانههای از آغاز تنش پیش از تحویل قدرت توسط ترامپ دارد.
اگرچه دولت جمهوریخواه دستور آغاز انتقال قدرت را صادر کرده است، با اینوجود بمبافکن ب- ۵۲ آمریکایی که به لحاظ فنی برای عملیات نظامی تمامعیار به کار گرفته میشود وارد منطقه خلیجفارس شده است. با یک نگاه کوتاه به شرایط خلیجفارس و نگرانی کشورهای رقیب جمهوری اسلامی ازجمله عربستان، اسرائیل و ترکیه در خصوص به قدرت رسیدن جو بایدن که امکان بازگشت به توافق هستهای را دارد، تحرکات جدیدی از سوی آنان صورت پذیرفته است. بر این اساس، میتوان به این سناریو پرداخت و برخی از نشانههای موجود را در این قالب به بوته تحلیل گذاشت.
ابتدا اینکه شکست ترامپ در انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا نیازمند یک پاسخ غیرقابل پیشبینی از سوی وی است؛ شکستی که ممکن است با آغاز یک جنگ جدید رنگ و بوی جدیدی گرفته و حتی مانع کنارهگیری ترامپ از قدرت شود. البته باید به این نکته توجه داشت که سیاستهای اتخاذشده ترامپ معمولا غیرقابلپیشبینی بوده و گاهی اوقات فاقد هرگونه منطق است. از طرفی دیگر، کشورهای رقیب و مخالف ایران در منطقه مانند عربستان و اسرائیل که در زمامداری ترامپ توانسته بودند سیاستهای همسو برای افزایش فشارها علیه ایران را ساماندهی کنند که نمود اصلی آن در توافق ابراهیم (عادیسازی روابط اسرائیل با کشورهای عربی و آفریقایی) شاهد هستیم، اکنون نگران هرگونه شکلگیری توافق جدید ایالاتمتحده با ایران هستند.
آشکار شدن سفر محرمانه نخستوزیر اسرائیل و رئیس موساد به عربستان سعودی و دیدار بالاترین مقام رژیم صهیونیستی با بنسلمان ولیعهد عربستان بههمراه وزیر امور خارجه آمریکا حکایت از رخداد جدید منطقهای دارد. شایعه مطبوعاتی و خبری پیرامون ترور نفر دوم القاعده در ایران به همراه دخترش که توأم با تکذیب رسمی ایران بود در کنار موج جدید حملات اسرائیل به مواضع جبهه مقاومت در سوریه و نوار غزه، همینطور اعلام امکان حملات نظامی به تاسسیات هستهای ایران از سوی این رژیم ترسیمکننده امکان سناریوی جدید علیه ایران در منطقه است. شاید از دیدگاه متخصصان نظامی امکان آغاز جنگ نظامی از سوی آمریکا بسیار کم باشد، اما به نظر میرسد توافقهای پنهانی برای شکل دادن به ائتلاف منطقهای جهت اقدام نظامی علیه ایران با محوریت آمریکا، اسرائیل و عربستان وجود دارد.
جنگ نظامی که باعث حصول اهداف چندگانه برای ترامپ، عربستان و اسرائیل میشود. کاهش نیروهای نظامی آمریکا در عراق و افغانستان در عین افزایش برخوردهای نظامی و تروریستی در آن کشورها میتواند بیانگر تمرکز نظامی آمریکا بر روی هدف جدیدی باشد. در صورت انجام این برخورد رخدادهای جدیدی پیش خواهد آمد که اکنون غیرقابلپیشبینی هستند. ائتلاف عربی- اسرائیلی باوجود نیاز ترامپ به یک جنگ فراگیر بهمنظور تغییر اوضاع داخلی آمریکا در کنار تمرکز نظامی آمریکا و تهدیدات اسرائیل پیچیده به نظر میرسید که با اضافه شدن بمبافکن ب- ۵۲ و ناوهای جنگی در منطقه خلیجفارس کمی تقویت شده است.
- منبع خبر : برترین ها
Friday, 22 November , 2024