چند سالی هست که زایمانهای مناسبتی و تقویمی، به یکی از چالشهای نظام سلامت کشور تبدیل شده است. به گزارش سایت معلولین هدف و به نقل از مهر، اصرار به لاکچری بودن در همه بخشهای زندگی بعضیها نفوذ کرده است، به طوری که عدهای دوست دارند این خاص بودن حتی در اعداد تاریخ تولد آنها خودنمایی کند. زهره […]
چند سالی هست که زایمانهای مناسبتی و تقویمی، به یکی از چالشهای نظام سلامت کشور تبدیل شده است.
به گزارش سایت معلولین هدف و به نقل از مهر، اصرار به لاکچری بودن در همه بخشهای زندگی بعضیها نفوذ کرده است، به طوری که عدهای دوست دارند این خاص بودن حتی در اعداد تاریخ تولد آنها خودنمایی کند.
زهره داودی مقدم متخصص زنان و زایمان و عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابنسینا، چنین رفتارهایی را ناشی از جهل این قبیل افراد دانست و گفت: فرض بگیریم فرزند ما در چنین تاریخی متولد شد، چه اتفاقی برای آن بچه یا والدین او رخ میدهد که دیگران از آن محرومند.
وی افزود: زیر بار رفتن پزشک برای چنین تصمیماتی، خیانت به مردم و جامعه پزشکی است.
داودی مقدم با انتقاد و گلایه از پزشکانی که چنین رفتارهایی دارند، گفت: من از همکاران خودم میخواهم که زیر بار این قبیل تصمیمات والدین نروند.
عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابنسینا، از تصمیمات مدیریتی در بیمارستانهایی که چنین زایمانهایی را انجام میدهند، به شدت گلایه و انتقاد کرد و افزود: چند روز قبل بود که شنیدم در یکی از بیمارستانها برای تاریخ ۹۹.۹.۹، ۵۰ مورد نوبت زایمان داده شده است و قطعاً تا الان نیز تعداد آن بیشتر شده است.
داودی مقدم ادامه داد: وقتی در یک بیمارستان فقط ۵۰ نوبت زایمان برای چنین روزی داده شده است، میتوان حدس زد که چه تعداد سزارین غیر ضروری در این تاریخ قرار است انجام شود.
این جراح و متخصص زنان و زایمان، گفت: البته بعضی از سزارینها دست پزشک نیست و لاجرم به دلیل شرایط مادر، در تاریخ زایمان تغییر ایجاد میشود. اما، اینکه خودمان بخواهیم یک تاریخ از پیش تعیین شده را برای زایمان انتخاب کنیم، جای سئوال است.
داودی مقدم افزود: متاسفانه آن بیمارستانهایی که چنین برنامهریزی انجام میدهند، متوجه نیستند چه خطراتی را متوجه سلامت مادر و فرزند میکنند. زیرا، وقتی تعداد زایمانها در یک روز زیاد شود، قطعاً کیفیت خدمات دهی به بیماران دچار میشود.
وی با عنوان این مطلب که سود بیمارستانها برای این قبیل زایمانها به مراتب خیلی بیشتر از پزشک مربوطه است که چنین زایمانهایی را انجام میدهد، گفت: سهم پزشک از یک عمل سزارین در بیمارستان خصوصی که به طوری میانگین بین ۷ تا ۸ میلیون تومان تمام میشود، حدود ۱.۵ میلیون تومان است. بنابراین، بیمارستانها بیشتر از پزشکان، اصرار به چنین کارهایی دارند. مخصوصاً در این ایام که درآمد بیمارستانها کاهش یافته و به دنبال کسب درآمد هستند.
عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابنسینا، به عوارض و آسیبهای زایمانهای دستکاری شده اشاره کرد و افزود: زایمان قبل از ۳۷ هفته کامل، زایمان زودرس حساب میشود و ما برای رشد جنین، دو هفته را در نظر گرفتهایم که به ۳۹ هفتگی برسد.
وی ادامه داد: مهمترین عارضههای زایمان زودرس، عوارض ریوی است که باعث میشود نوزاد در NICU بستری شود و همین بستری شدنها نیز عارضه دارد.
داودی مقدم با گلایه از رفتارهای خانوادههایی که دنبال این قبیل خودنماییها هستند، گفت: ۹۹ درصد موارد زایمانهای تقویمی و مناسبتی متوجه طبقه مرفه است که میخواهد فخر بفروشد.
در همین حال شنیده شده که برخی والدین برای تولد فرزندشان در ساعت ۹ صبح نهم آذر ۹۹، حاضر شدهاند ۱۳۰ میلیون تومان پرداخت کنند.
به نظر میرسد صبح یکشنبه ۹۹.۹.۹، آمار زایمان از نوع سزارین و البته دستکاری شده، به شدت افزایش یابد که باید منتظر اقدام وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی در مواجهه با چنین رفتارهایی بود.
- منبع خبر : مهر
Saturday, 23 November , 2024