دبیرکل سازمان ملل متحد در پیامی به مناسبت روز بینالمللی خلع کامل سلاحهای هستهای، گفت: کشورهای دارای سلاح هستهای باید به این درک مشترک برسند که جنگ هستهای نه پیروزی دارد و نه باید رخ دهد. به گزارش خبرگزاری هدف و به نقل از ایسنا : بر اساس گزارش مرکز اطلاعات سازمان ملل […]
دبیرکل سازمان ملل متحد در پیامی به مناسبت روز بینالمللی خلع کامل سلاحهای هستهای، گفت: کشورهای دارای سلاح هستهای باید به این درک مشترک برسند که جنگ هستهای نه پیروزی دارد و نه باید رخ دهد.
به گزارش خبرگزاری هدف و به نقل از ایسنا : بر اساس گزارش مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد متن کامل پیام آنتونیو گوترش به شرح زیر است:
“با گذشت تقریباً ۷۵ سال از تصویب نخستین قطعنامه مجمع عمومی در ۱۹۴۶ که سازمان ملل متحد را به آرمان خلع سلاح هسته ای متعهد کرد، جهان ما هنوز در سایه فاجعه هستهای است.
روابط بین کشورهای دارای سلاح هستهای با تفرقه، بی اعتمادی و نبود گفتگو مشخص شده است. تا زمانی که بیش از پیش به جای همکاری در پی رقابت راهبردی باشند، خطرات ناشی از سلاح های هسته ای شدت بیشتری می یابد.
این روز بین المللی اهمیت لزوم تغییر مسیر و بازگشت به مسیری مشترک برای خلع سلاح هسته ای را برجسته می کند.
استفاده از سلاح های هسته ای همه کشورها را تحت تأثیر قرار خواهد داد، در نتیجه همه کشورها در تضمین عدم استفاده مجدد از چنین سلاح های مرگباری و حذف کامل آن ها از زرادخانه های خود مسئولند.
کووید-۱۹ طیف گسترده ای از شکنندگی های جهانی، از آمادگی برای همه گیری و نابرابری گرفته تا تغییرات اقلیمی و بی قانونی در فضای مجازی را نمایان کرده که آمادگی ما برای مقابله با شناسایی تهدید سلاح های هسته ای یکی از آن آسیب پذیری ها است. ما به چند جانبه گرایی تحکیم شده، فراگیر و مجددی بر پایه اعتماد و بر اساس قوانین بین المللی نیاز داریم که بتواند ما را به هدف مشترک خود یعنی جهانی عاری از سلاح هسته ای رهنمون کند.
کشورهایی که سلاح هسته ای دارند باید پیشقدم شوند. آن ها باید برای بازگرداندن اعتماد و اطمینان، کاهش خطرهسته ای و برداشتن گام های ملموس در خلع سلاح هسته ای به گفتگوی واقعی و حسن نیت بازگردند. آن ها باید به این درک مشترک برسند که جنگی هستهای نه پیروزی دارد و نه باید رخ دهد. آنها باید برای اجرای تعهداتی که به عهده گرفته اند گام بردارند.
مرگ، رنج و ویرانی ناشی از بمباران اتمی در هیروشیما و ناکازاکی نباید تکرار شود. برای عدم استفاده از این سلاح های نفرت انگیز تنها تضمین حذف کامل آن ها است. سازمان ملل متحد آماده همکاری با همه کشورها برای دستیابی به این هدف مشترک است.
منبع : ایسنا
Friday, 22 November , 2024