رئیس سازمان حفاظت محیط زیست جزئیاتی از نامه شورای عالی امنیت ملی به این سازمان درباره تحقیقات پیرامون تراریخته، تنوع زیستی و ژنتیکی را تشریح کرد. به گزارش سایت معلولین هدف و به نق از خبرگزاری تسنیم، عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در گفتوگو با خبرنگار محیط زیست خبرگزاری تسنیم با اشاره به جزئیاتی از نامه […]
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست جزئیاتی از نامه شورای عالی امنیت ملی به این سازمان درباره تحقیقات پیرامون تراریخته، تنوع زیستی و ژنتیکی را تشریح کرد.
به گزارش سایت معلولین هدف و به نق از خبرگزاری تسنیم، عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در گفتوگو با خبرنگار محیط زیست خبرگزاری تسنیم با اشاره به جزئیاتی از نامه دبیر شورای عالی امنیت ملی درباره تحقیقات پیرامون “تراریخته” و تنوع زیستی و ژنتیکی، اظهار کرد: مدتها بود محققین ژنتیک و تراریخته بلاتکلیف بودند و به نوعی تهدید میشدند و اجازه نداشتند فعالیتهایشان را آغاز کنند.
وی اضافه کرد: تصمیم گرفتیم برای رفع این مشکل به شورای علی امنیت ملی مراجعه کنیم تا بررسی شود این مسئله علمی و یا امنیتی است؟
در همین رابطه دو جلسه با آقای شمخانی و دوستانشان داشتیم، در نهایت اعلام کردند که مسئله تحقیقات و مهندسی ژنتیک و تراریخته اصلا امنیتی نیست و صرفا تخصصی و اقتصادی است، البته قرار شد اگر کمکی در بخش تحقیقات و تولید خواسته شد، از نیروهای امنیتی هم کمک بخواهند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: البته قانون هم به همین موضوع اشاره کرده است، اما برخی دوستان فراتر از قانون عمل میکنند، محققین و متخصصین ژنتیک هم قدری ترسو شدهاند و برای ورود به مسائل تحقیقاتی در حوزه ژنتیک و تنوع زیستی، ترس داشتند، بنده هم به آنها اعلام کردم که دبیر شورای عالی امنیت ملی اعلام کرده که فعالیتهای شما امنیتی نیست، شما تحقیقاتتان را ادامه دهید و وقتی منتج به تولید شد، اعلام کنید و مسائل اجتماعی آن را نیز در نظر بگیرید.
کلانتری با بیان اینکه قبلا به حوزه تنوع زیستی و تحقیقات پیرامون ژنتیک و تراریخته نگاه امنیتی وجود داشته است، گفت: به طور مثال سردار جلالی رئیس پدافند غیرعامل به این حوزه ورود کرده بود، البته دیگر دستگاههای امنیتی هم ورود کرده بودند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: خوشبختانه با این تفسیری که از شورای عالی امنیت ملی اخذ کردیم، اعلام کردند که این مسئله اصلا امنیتی نیست، بلکه تخصصی و اقتصادی است و بعدا اگر قصد داشتند یک ماده و یا یک ژن تراریخته تولید و اجرایی کنند، باید برای مسائل اجتماعی آن نیز زمینهسازی شود که مشکلی ایجاد نشود.
منبع:تسنیم
Saturday, 23 November , 2024