به گزارش سایت معلولان هدف و به نقل از خبرگزاری تسنیم؛ب پایگاه فقه و احکام رهبری پاسخ معظمله در خصوص چندین استفتاء در زمینه احکام معاملات، وام و غسل را منتشر کرده است. شرح سؤال و جواب استفتائات به این صورت است: خرید و فروش نسیه به قیمت بیشتر از نقد سؤال: آیا خرید کالایی به صورت نسیه […]
به گزارش سایت معلولان هدف و به نقل از خبرگزاری تسنیم؛ب پایگاه فقه و احکام رهبری پاسخ معظمله در خصوص چندین استفتاء در زمینه احکام معاملات، وام و غسل را منتشر کرده است.
شرح سؤال و جواب استفتائات به این صورت است:
خرید و فروش نسیه به قیمت بیشتر از نقد
سؤال: آیا خرید کالایی به صورت نسیه به قیمتی بیشتر از قیمت نقدی آن جایز است؟ آیا این معامله، ربا محسوب میشود؟
جواب: خرید و فروش نسیه کالا به مبلغی بیشتر از قیمت نقدی آن اشکال ندارد و تفاوت نقد و نسیه ربا محسوب نمیشود.
بیشتر بخوانید
پاسخ آیتالله خامنهای به چند استفتای جدید/ آیا کاشت ناخن مصنوعی وضو و غسل را باطل میکند؟
سه ملاک اصلی بهشتی شدن/ رتبه ما در قیامت در گرو سبک زندگی دنیاست
تربیت فرزند در سبک زندگی اهلبیت(ع)/ آثار تربیتی امام رضا(ع) بر شخصیت امام جواد(ع)
شیوه غسل کردن هنگام نجس بودن بدن
سؤال: اگر هنگام غسل قسمتی از بدن نجس باشد، آیا میتوان با یک بار شستن هم بدن را پاک کرد و هم غسل انجام داد؟
جواب: پیش از آغاز غسل ارتماسی باید تمام بدن پاک باشد اما در غسل ترتیبی، هر قسمت از بدن که نجس شده اگر پیش از غسلِ همان قسمت، شسته شود کفایت میکند.
صندوقهای قرضالحسنه خانگی
سؤال: آیا فعالیت صندوقهای قرضالحسنه فامیلی، محله، همکاران و … که اعضا ماهانه مبالغی به آن پرداخت میکنند و به قید قرعه به یکی از اعضا قرض داده میشود، اشکال دارد؟ اگر مسئول صندوق شرط کند اولین دریافت (بدون قرعهکشی) متعلق به او باشد، اشکال ندارد؟
جواب: فعالیت صندوقهای قرضالحسنه مذکور که عدهای به شخصی وکالت میدهند تا ماهانه مبلغی را از اعضا دریافت کرده و به قید قرعه به یکی از آنها پرداخت کند، اشکال ندارد. همچنین اگر متصدی صندوق که در انجام امور آن از طرف اعضا وکالت دارد، شرط کند اولین نوبت دریافت متعلق به او باشد، اشکال ندارد.
دریافت مبلغ اضافی از اعضای صندوق قرضالحسنه
سؤال: در بین همکاران، صندوق قرضالحسنه راهاندازی کردیم که هر ماه با قرعهکشی به یک نفر وام میرسد. بعد از ماه پنجم هر نفر مبلغ اضافی پرداخت میکند تا نفرات بعدی که زمان طولانیتری معطل میشوند، مبلغ بیشتری دریافت کنند و به همین منوال؛ با توجه به رضایت همه اعضا آیا این کار ما مصداق ربا است؟
جواب: اگر مبلغ اضافی از مقدار تورم بیشتر نبوده و توسط کسانی پرداخت شود که قبلاً وام را دریافت کردهاند، اشکال ندارد.
انتهای پیام
Thursday, 26 December , 2024